Home

In jouw tempo, interactief

EDITIO hanteert een uniek lessysteem: je leest de lessen en maakt de opdrachten online in jouw eigen tempo. Samen met je medecursisten en je tutor bespreek je je vorderingen. Dat is niet alleen leerzaam maar vooral ook erg leuk en stimulerend!

Ervaren schrijvers als tutor

EDITIO werkt met ervaren en professionele schrijvers als tutor. Stuk voor stuk gepubliceerde ‘cracks’ die jou de fijne kneepjes van het schrijversambacht leren. Profiteer van hun ruime ervaring.

Persoonlijke begeleiding

Heb je al een half of heel manuscript in de lade, vraag dan advies aan onze ervaren redacteurs. Zij geven precies aan wat jouw sterke en zwakke punten zijn en kunnen je persoonlijk begeleiden.

Cursussen

Fictie

Er zijn vier fictiecursussen: de introductiecursus (6 weken), een vervolgcursus (9 weken), verder werken aan eigen materiaal (12 weken) en zes maanden onder begeleiding verder schrijven.

Meer informatie

Non-Fictie

 Er zijn drie non-fictie cursussen: Een 6-weekse cursus Artikel/Essay, en een 10-weekse cursus Biografisch schrijven. Daarna is er de 12-weekse cursus Biografisch schrijven-2.

Meer informatie

Bloggen

In deze nieuwe 6-weekse cursus leer je hoe je een meester op de korte baan wordt. En leer je de technieken toe te passen op jouw eigen interessegebied. Nieuw: Foodbloggen.

Meer informatie

Verhalende journalistiek

Een nieuwe cursus voor professionals die zich willen bekwamen in longreads: het waargebeurde verhaal, verteld met gebruikmaking van literaire technieken.

Meer informatie

Schrijftechnieken

Werk kort en intensief, 1-op-1 met je tutor, aan een van de volgende onderdelen: Personageontwikkeling; Dialoog; Perspectief en verteller.

Meer informatie

Thrillers

De 6-weekse cursus Thrillers-1 leert je alles over personages, locaties, twist en ontknoping. De 9-weekse cursus gaat dieper in op plot, perspectief, en het opbouwen van spanning.

Meer informatie

Kinderboeken

Deze 10-weekse cursus dompelt je onder in de belevingswereld van het kind (6-12). Je oefent met technieken en genres en schrijft je eigen kinderverhaal.

Meer informatie

Dichten

Voor liefhebbers van poëzie. In zes weken oefen je met thematiek, versvormen, metrum en ritme, en wek je de dichter in je tot leven.

Meer informatie

Manuscript

Als je manuscript, naar het oordeel van de EDITIO-redacteur zover is, dat het kan worden begeleid, biedt EDITIO je deze persoonlijke en professionele service

Meer informatie

Agentschap

Voor diegenen die een manuscript hebben dat naar het oordeel van onze redacteuren publicabel is, helpt EDITIO je bij het vinden van een geschikte uitgever.

Meer informatie