Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

AAP

Door Nancy Bastiaans- Lommen

‘Verdomme, achterlijke kut, ik heb het nú nodig, NU!’ Schreeuwde Geert.
Alice haalde nog een verhuisdoos uit de woonkamer in de hoop dat dit wel de goede was. Ze zei bewust niets terug. Haar stilte zou hem meer irriteren dan haar verzet en bovendien was de uitkomst toch altijd hetzelfde, dus waarom woorden verspillen. En ja hoor, daar ging hij weer. Een minutenlange tirade, gelardeerd met knepen, klappen, wurgen en duwen, volgde. Dit werd steevast afgeblust met een potje gevoelloos op haar afrijden om zijn testosteronspiegel weer enigszins op GAP te krijgen, Geerts Algemene Peil. Briljant bedacht, vond hij zelf. Hij streelde Alice na zijn solo altijd even alsof ze écht gevreeën hadden, dronk een Jonge Klare en viel in slaap.

Geert was maanden geleden de weg van pillen en poeders ingeslagen. Alice wist van zijn gebruik maar merkte er in eerste instantie niet zo heel veel van. Ze wist toen nog niet dat Geert een oude ‘hobby’ nieuw leven had ingeblazen. Dat hij een voorliefde had voor jeugdige onschuld dat had hij nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij raakte simpelweg opgewonden van dat jonge spul. Alice had aan die afschuwelijke term een eigen invulling gegeven. Grieten vanaf twintig jaar was haar idee van jong. Ze kon er met haar hoofd niet bij maar ja, strafbaar was het niet en op vreemdgaan had ze hem nog niet kunnen betrappen. Ze was er uiteindelijk achter gekomen dat haar voorstellingsvermogen van wat hij normaal vond te beperkt was.

Geert was eerder die week naar een vergadering. Blijkbaar had zijn drugsgebruik hem toch slordig gemaakt want naast zijn laptop lag dé USB-stick. Alice was stomverbaasd, die had hij nog nooit laten slingeren. Dat zij deze in haar laptop plugde was meer ingegeven door een overwinningsgevoel dat zelfs hij, ‘mister perfect’, een steek had laten vallen dan dat ze echt geïnteresseerd was in de inhoud. Het duurde gevoelsmatig nog best lang voordat haar hersens registreerden wat haar ogen zagen. Beelden die ze nooit meer zou kunnen vergeten. Jong spul, was wettelijk te jong. Ze zag wat Geert en de zogenaamde hoge heren van de businessclub uitspookten en dat was te goor om in woorden te vervatten. Geert bleef gelukkig veel langer weg dan dat ze gewend was. Zo had ze tijd gehad om zich binnenste buiten te kotsen, te schreeuwen, huilen, opnieuw te kotsen om uiteindelijk weer terug te kruipen in de door de jaren heen aangeleerde staat van uiterlijke ongevoeligheid. Het zelfingenomen stuk vreten was zo achterlijk geweest de bestanden niet te beveiligen met een wachtwoord. Hoe ze de rust had kunnen bewaren om een kopie te maken wist ze niet. Achteraf had ze moeten toegeven dat de slachtoffers niet haar eerste prioriteit waren geweest bij het toe-eigenen van dit duivels materiaal. Nee, het was toch het feit geweest dat ze hiermee voor het eerst alle macht in handen zou hebben. Het was haar sleutel naar buiten.

Voor de zoveelste keer zat ze gehavend en verslagen naar een pluk van haar eigen haar op de deken te staren. Ze realiseerde zich dat de bekende druppel eindelijk over de emmer was gelopen. Gek genoeg was het niet de jarenlange mishandeling geweest, nee niet eens de onuitwisbare gruwelijke naakte waarheid had de overstroming teweeg gebracht. Dé druppel was afkomstig van de Jonge Klare. Dat hij, de snelle veertiger en gevierd advocaat, Jenever dronk dat was voor haar het sluitend bewijs van zijn grenzeloze waanzin.

Die ochtend liep ze het politiebureau uit en ging daarna direct op zoek naar het adres dat de agente haar had overhandigd. Daar zou ze voorlopig veilig zijn. Operatie AAP was begonnen terug naar Alice’s Algemene Pijl, briljant gejat vond ze zelf!

14 reacties

Stefanie Schaap

woensdag, 13:24

Prachtig geschreven Nancy. Ik vind het nog net zo goed als de eerste keer dat ik ‘m las.

Nancy Bastiaans- Lommen

Auteur donderdag, 18:59

Dankjewel Odile, ik ben blij met deze woorden van een schrijfster waar ik veel bewondering voor heb.

Odile Schmidt

donderdag, 18:48

Bam, dit verhaal komt binnen. Je vlucht niet voor een zwaar onderwerp. Wat een akelige geschiedenis en wat rot dat zoiets deels voorgevallen is. Jouw keuze om het van een afstand te schrijven en niet mooier dan het is, bevalt me.

Nancy Bastiaans- Lommen

Auteur dinsdag, 12:27

Dankjewel Annette, fijne reactie

Annette

maandag, 14:29

Ik blijf het een heftig verhaal vinden Nancy, (vooral vanwege de waargebeurde elementen).. Knap dat je het op deze manier, van een afstand maar toch betrokken, hebt beschreven.

Nancy Bastiaans- Lommen

Auteur maandag, 20:04

Zippo, nergens staat iets over een overwinningsgevoel. Als je werkelijk denkt dat domme blondjes degene zijn die in dit soort situaties terecht kunnen komen dan heb je weinig van mensen begrepen.

Zippo

maandag, 15:05

Je hebt het over een ‘overwinningsgevoel’, dat lijkt me toch aardig bij wraak in de buurt komen. En je kan je vriendin in ieder geval vertellen dat ze met een dijk van een cliché samenwoonde: de mishandelende, misbruikende testosteronbom. Is ze zelf misschien een dom blondje?

Nancy Bastiaans- Lommen

Auteur zaterdag, 19:36

Zippo typisch dat iemand het over likes heeft en niet goed leest. Dit verhaal gaat niet over wraak maar over bevrijding. Ik zal degene waarop dit gebaseerd is mededelen dat haar leven maar cliché is.

Zippo

vrijdag, 22:49

Typisch dat dit de meest likes krijgt: een melodramatische vrouwelijke wraakfantasie, waarin ‘de man’ met zo breed mogelijke en meest voor de hand liggende pennenstreken wordt neergezet als een achterlijke bruut: pedo, losse handjes, hoge heren. Stel je voor dat een man zo’n rancuneus cliché-verhaal optikt over een gestoord wijf, dan zijn de likes denk ik een stuk lager.

Nancy Bastiaans- Lommen

Auteur vrijdag, 11:07

Conny ik sta overigens open voor suggesties, hoe het beter, anders kan. Algemeenheden als effectbejag kan ik niet veel mee. Rommelig wel en ook waarom je de setting van een verhuizing niet passend/goed vind hoor ik graag. Het had net zo goed het eten, de was of een ander wissewasje kunnen zijn dat zijn kortje lontje deed ontvlammen. Mij ging het nu juist om iets ‘gewoons’ dat tot iets ongewoons leidt. Ik hoor het graag. Misschien is het hier niet de plek maar op FB en via messenger ben ik te bereiken.

Nancy Bastiaans- Lommen

Auteur vrijdag, 10:37

Slorig=rommelig

Nancy Bastiaans- Lommen

Auteur vrijdag, 10:22

Jammer dat je er zo over denkt Conny aangezien dit verhaal niets met effect-bejag te maken heeft en dat wat grof is dat is precies het waargebeurde deel van het verhaal. Zo gaat het wel eens in het leven. Dat je het verder slordig vind tja dat mag.

Conny Hoogendoorn

woensdag, 20:30

ermede=ermee te

Conny Hoogendoorn

woensdag, 20:30

Rommelig. Dat was het eerste woord dat me te binnen schoot.
Wat heeft hij nodig? Wat heeft de verhuizing ermede maken?
Een verhaal gebaseerd op effectbejag blijft niet hangen.

0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch