Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

aurora

Door Vincent Gligoor

James was bezig met zijn ronde over het terrein van Sphere in Riverton Wyoming.

Het was al laat, er waren nog maar een paar lichten aan in het hoofdgebouw.

De meeste werknemers waren al lang en breed naar huis,om te genieten van hun kerstvakantie.

James moest nog een paar uur,dan kon hij eindelijk wat rust nemen,die hij brood nodig had,

Het was een welbewogen jaar voor hem geweest,met veel dieptepunten,het enige hoogtepunt was het verhuizen van Californie naar Wyoming.

De laatste jaren daar waren James niet goed gezind,vooral de scheiding en de miskraam van zijn vrouw Sarah Jane had diepe wonden geslagen,bij zowel James als zijn vrouw.

Hun relatie was na de dood van hun zoon in een neerwaartse negative spiraal terecht gekomen,waar ze niet meer aan konden ontsnappen.

Wat ooit begon als een liefdevolle liefdes-relatie,was vervallen in een nietszegende platonische verhouding zonder emotie.

Waarbij James vrij open was en zich makkelijk kon uiten,had Sarah Jane precies het tegenovergestelde.

Na een tijdje Proberen om samen met zijn vrouw het overlijden van hun zoon een plaats te geven en het leed wat ze beiden hadden samen te delen.

Was het hem duidelijk dat het geen eenvoudige opgave zou worden om Sarah Jane hiervan te overtuigen.

Zodra James erover begon,sloeg Sarah Jane meteen dicht en zei ze steenvast dat ze er nooit over zou gaan praten zolang ze leefde.

Volgens haar was het beter om het verleden te laten rusten en dat we ons volledig moesten richten op de toekomst die voor ons lag.

En dat hij hetzelfde moest doen,iets wat James moeilijk kon bevatten of begrijpn waarom zijn vrouw er niet over wou praten

Na enkele pogingen begon hij langzaam het vertrouwen te verliezen dat hun relatie nog gered kon worden.

De enige manier waarop hij hun huwlijk zou kunnen behoeden van de ondergang besloot James,was om er niet meer over te praten en doen alsof er niets gebeurd was.

Niet dat dit het briljantste idee wat hij ooit had,maar misschien wel de laatste uitweg die hem kon helpen.

Zeker was James allerminst van zijn zaak,dit Kwam vooral door de inmenging van zijn schoon-ouders,met name haar vader die grote invloed had op Sarah Jane,zou het bijna een draconische taak worden om hier heelhuids uit te komen.

Toen er een paar maanden verstreken waren leek het de goede kant op te gang,maar het ergste moest nog komen voor James bleek achteraf.

Het begon hem steeds meer op te vallen dat zijn vrouw veel vaker uitging dan voorheen en soms pas na middenacht thuis was,om vervolgens stront lazerus in bed te storten.

Ook merkte hij dat ie zichzelf vaker en vaker terugtrok in de schuur of de kelder,waar James kon werken aan allerlei projecten om zijn gedachten bezig te houden en niet te laten afglijden naar de krochten van zijn ziel waar alle gevoelens en emoties hun toevlucht hadden gezocht.

Op een nacht toen Sarah Jane voor de zoveelste keer laat thuis kwam,dit maal niet dronken maar stoned,was de limiet voor wat hem betreft bereikt.

Zo kan het niet langer verder gaan schat zei James op kalme en rustige toon,terwijl ze halverweg de trap haar echtgenoot met grote pupilen en verwilderde blik aan staarden.

Als we op deze wijze blijven samen leven,zullen we beide ongelukkig worden,ik ga ervan uit dat jij dit ook niet wilt,wij moeten het nu echt oplossen Sarah,anders ziet het er somber voor ons uit,zei hij vertwijfetd.

Haar gezicht veranderde van verbijsterd naar razend,iets wat James nog nooit eerder had gezien bij haar,wat valt er dan op te losssen zei Sarah Jane nonchalant.

Het gaat uitstekend met mij,kan je dat niet zien James riep ze nijdig toen ze van de trap afliep en met flinke passen zijn richting op kwam.

Vlak voor hem stopte ze en keek James recht aan,haar groen/blauwe betraande ogen veraden een heleboel verborgen leed,die ze nu pas na 6 maanden durfde te laten zien.

Voor het eerst in lange tijd had James gevoel dat er een doorbraak stond te komen,die hun verstoorde relatie nieuw leven in kon blazen en deze donkere vervelende periode achter zich konden laten.

Sarah Jane tilde haar linker-arm op en ging met haar hand richting de rechter kant van James zijn gezicht,toen haar fluweel zachte hand de half ruwe wang aanraakte,kreeg James een enorme trilling te verwerken,die bijna te mooi was om waar te zijn.

Ze bewoog haar gezicht naar de lippen van James en kuste hem teder,de honingzoete lippen smaakte naar goddelijke nectar ontrokken van een bloem die allen in de hemel groeit,brachten James in vervoering,het gaf hem een gevoel die hij lang niet gevoeld had.

Het hoofd van Sarah verplaatste van zijn mond naar zijn rechteroor en fluisterde dat dit mij meer pijn ging doen dan haar,meteen rinkelden er allerlei alarmbellen bij James en kreeg hij koude rillingen over zijn het hele lichaam heen.

O,nee ik word er ingeluisd dacht hij tussen alle verwaarende emoties door,maar nog voordat James adeqaat kon reageren,plante Sarah een zwarte aluminium taser in de nek van James en diende de eerste schok toe,die heftige zenuwpijn scheuten veroorzaakte,waarbij hij maar ternauwernood het bewustzijn kon houden.

Met een laatste krachtsinspannig en een van pijn vertrokken gezicht probeerde James de rechterarm van Sarah Jane beet te pakken,maar net toen hij haar arm te pakken had,kwam de volgende schokgolf al die veel heftiger was dan de vorige.

De pijn vloog als een bliksemschicht door alle organen en spieren heen,elk lichaamsdeel die hij kon bedenken verkrampte volledig.

Toen de schok zijn hersenen had bereikt en de pijn bijna ondraagelijk werd zakte James als een gewond dier door de knieen en ging het licht uit.

Na ongeveer een uur begon James langzaam tot zijn positieven te komen,de ergste pijn was verdwenen maar nog wel merkbaar,behalve de vreselijke spierpijn en een kop die voelde alsof hij tegen een pantserwagen was aangelopen,zat alles voor zover hij kon voelen op zijn plek.

Het eerste wat James zag was het felle licht dat boven hem en dacht hij na over de gebeurtenissen van de afgelopen tijden.

Na enkele overho

ringen werd James de volgende morgen op borg vrij gelaten.

Helaas was het ook zo dat hij voor haar vader werkte als hoofd beveiliging van een bouw bedrijf in San bernadino.

Het ontslag kwam voor James naar alle comotie van de voorbije weken niet echt als een verassing,zijn schoonvader was nou niet bepaald zijn beste vriend en had nu een enorme stok om mee te slaan,wat hij met veel plezier deed.

Hij had niet zo een hoge pet op van James met zijn gevangnis verleden en lage afkomst,wat hem vooral dwars zat was het feit dat hij geen invloed meer kon uitoefenen op Sarah Jane,was een grote doorn in het oog.

Waar hij ook een pesthekel aan had,was dat James vrij direct kon zijn en daarbij geen blad voor zijn nam,iets wat in zijn kringen niet de norm was.

Als James op bezoek kwam bij zijn schoonouders of er verbleef tijdends de feestdagen,kreeg hij altijd al beklemend en verschikend gevoel.

De negatieve sfeer die er in het huis hing,vond James niet erg aangenaam,alsof er een aanwezigheidj was die iedereen probeerde te beinvloeiden en alle aanwezige zijn wil op te leggen.

Zijn vrouw veranderde altijd van een open,spontane en vrolijke dame in een onderdanig en gehoorzaam huisvrouwtje uit de jaren 50,iets wat hem behoorlijk irriteerde.

Zowel Sarah Jane als haar moeder gedroegen zich erg nederig tegenover de heer des huizes en deden braaf wat er gezegd werd,misschien was dit wel 1 van de redenen van haar veraad.

James had bij zijn vrouw meerdere malen aangegeven dat ze meer voor zich zelf op moest komen en haar niet de wet laten voorschrijven door haar vader.

Sarah jane deed het altijd af of er niet veel aan de hand was en dat hij het allemaal niet zo bedoelde,maar James had mensen zoals hem meteen in de gaten,een soort van radar voor personen die zich anders voordeden dan ze waren.

1 reactie

Vincent Gligoor

Auteur zaterdag, 12:03

helaas had ik geen tijd meer om de laatste zinnen op te schrijven

0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch