Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

Daar is de zon dus daar is Marokko

Door Nicole ten Bosch

Ik kijk rond in de slaapkamer die niet meer van mij voelt. Mijn rode rugzak zit bijna vol. Het grote vak vul ik met de laatste kleding en de vakjes aan de zijkant zijn voor mijn bidon en regenjas. Om mijn middel klik ik een iets te klein buideltasje vast en daarin prop ik een kompas, 17 euro en de kaart van Nederland. Ik kijk naar mezelf in de spiegel en zie zweetvlekken onder mijn oksels en knikkende knieën maar mijn besluit staat vast. Ik ga naar oma in Marokko lopen.

Sinds gisteren weten papa en stomme Stacey dat ze een drieling krijgen. Ze praten er sindsdien de hele tijd over. Of eigenlijk praat Stacey vooral. Toen ik terugkwam van de scouting zei ze dat ze een hele leuke verrassing voor me had. Ik snelde naar binnen en hoopte dat ze zou vertellen dat ik deze zomer op survivalkamp mocht. Maar de verrassing bleek dat ik niet één, niet twee maar drie broertjes of zusjes krijg. Ik perste een lach op mijn gezicht. Terwijl Stacey in de pan roerde zei ze dat ik vanaf volgende maand in de kleine rommelkamer moet gaan slapen. Ik ademde diep in om niet te huilen. Papa en ik hadden net de wereldkaart op de muur van mijn kamer geschilderd. Toen ik vroeg of ik nog op kamp mocht zei Stacey dat het te duur is op het moment. Ik keek naar papa maar die keek weg.

Ik wilde het liefst meteen naar boven maar ik moest aan tafel komen. Aten we ook nog eens andijvie, de enige groente die ik vies vind. Sinds Stacey met papa is eten we nooit meer couscous. Ze waren zo druk in gesprek dat ze niet doorhadden dat ik de aardappelpuree in mijn servet verstopte. Ik keek naar de foto op de bruine servieskast. Een zonnige foto van drie jaar geleden met mama, papa, oma en mij in de bergen van Marokko. Daar leerde mama mij dat je aan de stand van de zon kunt zien waar het zuiden is. Ze zei: “Zo weet je vanuit Nederland altijd welke kant op Marokko is, lieve Hadi.”

geen reacties
0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch