Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

De blote kont van God

Door Johan Hendrikx

Ik heb me bekeerd tot het rooms-katholicisme. Je kunt jarenlang urenlang op een kussen zitten zwijgen, je laten vollopen met leegte, je kunt je baard laten staan, halal eten en drinken, halal neuken, met je linkerhand halal je kont afvegen, je kunt overal alles laten staan, je als een neanderthaler gedragen en zeggen dat dat puur natuur is, maar het mooiste is toch gewoon het rooms-katholicisme.

Ik loop met Barbara K. door de Sixtijnse kapel. Barbara K. is net als Michelangelo B. een kunstenaar. Jaagt Michelangelo B. schoonheid na, Barbara K. mikt op lelijkheid. Ieder jaar wordt een schilderij van haar genomineerd voor de titel “Het lelijkste schilderij ter wereld”. Barbara zegt dat ze in haar werk het lijden van de mensheid wil onderzoeken. De goot, de afgrond. In ons herenhuis met zicht op zee hangt een Oost-Europese woonkazerne boven de bank. De Oost-Europese woonkazerne is zo aanwezig dat er in de woonkamer voor niemand en niets nog plaats is. Toch lopen haar Oost-Europese woonkazernes voor geen meter. Ik zeg tegen Barbara dat ze net als Piet M. bloemstukken moet gaan schilderen. Dat Piet M. ook geen meter verkocht van zijn zwarte streepjes en zijn gekleurde vlakjes. Dat Piet M. alleen met zijn bloemstukken Parijs kon overleven. Barbara wil er niks van weten, ze is erg gehecht aan het lijden van de mensheid.

Ik loop nog steeds met Barbara K. door de Sixtijnse kapel. Een of andere paus zei ooit dat het een badhuis vol met naakte figuren was. Het is hier inderdaad net een nudistencamping. Overal naakte mannen en naakte vrouwen, blote armen, benen, buiken, blote borsten, blote piemels. Het is vreemd dat je hier alleen fatsoenlijk gekleed naar binnen mag, in adamskostuum en evajapon zou veel gepaster zijn. Gelukkig is God wel geheel gekleed. In een roze jas scheidt Hij donker van licht, in een roze jas schept Hij zon en maan, in een roze jas scheidt Hij water en land, dan draait Hij zich plots om. We zien Hem op de rug. Barbara zegt dat iedereen hierover zwijgt als het graf, dat het in geen enkel boek beschreven staat, dat het zelfs op het internet nergens te vinden is. God staat in zijn blote kont gras te zaaien, staat in zijn blote kont struiken te planten, staat in zijn blote kont bomen te scheppen. Michelangelo B. heeft de billen van God goed getroffen, het zijn mooie, volle, ronde billen, het is het schoonste achterwerk ter wereld. De billen van God stralen vertrouwen uit. Ik zeg tegen Barbara dat ik geloof in deze God. Dat ik geloof in de blote kont van deze God.

geen reacties
0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch