Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

De Robot

Door Arjan Kloeze

Op een regenachtige donderdagochtend knapte er iets in zijn hoofd toen hij naast het bord: De stad Rotterdam heet u van harte welkom stond te wachten voor een stoplicht. Het blauwe bord, dat hij elke ochtend zag als hij naar zijn werk reed, deed hem inzien dat hij een gerobotiseerde loonslaaf was geworden. Hij was de laatste jaren ook steeds meer op een robot gaan lijken, maar zoals het een goed werkende robot betaamde ging hij gewoon door met zijn handelingen. Elke ochtend stapte de robot als voorgeprogrammeerd om zeven uur in de auto om ’s avonds weer naar zijn base-station terug te keren voor het opladen.

‘Ik zou vandaag graag een gesprek met je hebben,’ zei hij tegen het hoofd van alle robots op zijn afdeling.
‘Steek van wal,’ bliepte het hoofd terug.
‘Ik stop ermee om elke ochtend op precies dezelfde locatie present te zijn.’
De andere robot leek van slag en keek hem lang aan.
‘Je bent in de war. Je moet opnieuw geprogrammeerd worden. Ik laat er vandaag nog iemand van HR en de directie naar kijken.’
’Ik hoef niet gerepareerd worden. Dank je.’
De robot verliet het gebouw met een ernstig virus. Hij stopte bij een bord met daarop de tekst: Goede reis en hopelijk tot ziens in Rotterdam.

Soms kijkt de robot nog wel eens naar het bord dat aan de muur van zijn zonnige appartement in Rio de Janeiro hangt. En dan lacht hij…iets wat eerder niet in zijn programma zat.

geen reacties
0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch