Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

De vierkante specht!

Door Lode Hanssens

De vierkante specht die bestaat echt.

Zijn karakter is rot slecht!

Geverfd in het kleur van zijn lievelingslikeur!
Is hij een stinkende whisky zeur.

Helemaal blauw, de kleur van het spechten touw!

De specht bestaat uit rood, blauw en wit, rood is zijn snavel, blauw zijn zijn veren en wit is de binnenkant van zijn bek of zijn spechten gebit.
Hij plaagt alle duiven, hij treitert alle wolven, hij vervloekt alle schapen, en hij vliegt tegen alle raven.

De vierkante specht die heet Brecht, hij is de stoutste specht van het land, geen enkel dier in het hele oerwoud vind hem plezant.

Hij haalt zware streken uit, zoals het kapot maken van de magische kabouter fluit, het verwoesten van de toverstaf van Merlijn het wrattenzwijn en het vernielen van de bomenzielen, hij verwoest alles, behalve zichzelf.

Als ik een stambeeld van hem zou maken, lijkt het op een betonnen gewelf, want Brecht de specht is hard, harder dan staal, zeker niet de zachtste van allemaal.

Er bestaat maar één middel om Brecht te redden van zijn verwoestingsdrang en dat is een beet, van Richard de toverslang die alles weet.

Richard de toverslang zit verstopt en leeft beknopt diep in een grot.

Iedereen is bang van Richard de toverslang, behalve één moedige man,namelijk oom Stan.

Oom Stan maakt veel plezier met het brouwen van bier, af en toe als hij gedronken heeft kan hij zichzelf omtoveren in een avonturen kreeft, dan zwemt hij in de grot, heel erg geboycot door alle hindernissen en insectenvissen, maakt hij een baan diep naar beneden , weltevreden helemaal zot en gek om de slang te vangen met zijn kreeften scharen en zijn voelsprieten, even accuraat als, reuzen termieten.

Heel af en toe is Richard de toverslang moe, dan waagt Stan zijn kans, vermomd als kreeft, pakt hij de slang beet, verandert hij zichzelf weer in een mens, en gaat stiekem op zoek naar Brecht de specht vooraleer heel het bos is verwoest, jammer genoeg heeft Stan de hoest.

Het lukte bijna om Brecht te vangen , want je moet goed opletten van Brecht met zijn reuzen vogel wangen.
Met behulp van het slangen vergif, stond Stan op een klif, te wachten tot Brecht de specht zijn lievelingsplekje opzocht, zeker niet vergezocht!

Stan waagt zijn kans, met een grote lans duwt hij, het gif vanuit de mond van Richard de toverslang, recht in de bek van Brecht de Specht.

Toen gebeurde er een wonder, de specht was plotseling niet meer zo bijzonder, dankzij het gif van de slang en de moed van Stan de kreeften man, was heel het bos, weer vredig en herrezen zoals, het ooit was, het bos werd ooit geplant door Chinezen!

Groetjes Lode Hanssens

Bedankt om te lezen van mijn verhalen rijm!

1 reactie

Lode Hanssens

Auteur maandag, 17:24

https://www.youtube.com/watch?v=cjAjsv7eQv0

Link van video waar ik het gedicht voorlees! 🙂

0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch