Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

Een roze piemeltje

Door Petra Zegerius

Een roze piemeltje

Al zeg ik het zelf, vandaag zie ik er best aardig uit. Ik heb een knalpaarse broek aan met een flitsende roze metallic riem, die een goede vriend me eens cadeau heeft gemaakt. Een paar leerlingen wilden al eens weten waar die toffe riem vandaan kwam, dus ik weet dat ik helemaal goed zit met mijn aanwinst.

Op mijn fleurige broek draag ik een mooi zwart t-shirt, waarin je mijn zweetvlekken gelukkig niet zo snel ziet zitten. Leerlingen zien namelijk alles en nemen ook geen blad voor de mond.
“O mevrouw, u hebt vlekken onder uw armen! Hebt u het zo warm? ”, is me ook al eens zonder enige boosaardigheid toegeroepen. En dat terwijl ik bussen deodorant leegspuit en zoveel mogelijk donkere bovenkleding aandoe.

Ik ben nooit vergeten hoe ik een kwartier later deze bewuste leerlinge er heel discreet op heb moeten wijzen dat ze even naar het toilet moest gaan om een lekkageprobleempje te verhelpen. Iets minder discreet dan ik riep ze vervolgens hardop door de klas naar een vriendin: “Ik moet effe naar de plee, hoor, want ik lek ontzettend door!”

“Oké, dan wil ik nu van jullie weten hoe je de imparfait maakt van het werkwoord ‘finir’”, zeg ik, terwijl ik de klas rondkijk. “Wie o wie maakt me nu heel blij?”

Gelijk gaat de vinger van Lisa omhoog. Ze zit helemaal voorin de klas en heeft tijdens mijn uitleg driftig meegeschreven. Mijn verwachtingen zijn dan ook hooggespannen als ik haar met een bemoedigende knik het woord geef.

“Mevrouw, u moet uw riem door nóg een lusje doen, hoor, het lijkt nu net of u een pikkie hebt!”

Ik kijk gelijk naar beneden en begrijp precies wat ze bedoelt: mijn o zo flitsende roze riem hangt lelijk naar beneden. Helaas is in deze broek het volgende lusje net te ver weg voor het stuk riem dat nog over is. Of de riem is te kort, of ik ben bezig te rond te worden. Ik vrees het laatste. Aangezien ik daar niet dit lesuur nog verandering in kan brengen, sjor ik onder het toeziend oog van drieëndertig leerlingen gelijk aan mijn riem en prop het bungelende stukje maar tussen mijn broekband en de rest van de riem.

“Zo beter, Lisa?”, vraag ik hoopvol.

Ze knikt goedkeurend.

“Ja, zonet zag het er echt maf uit, hoor mevrouw. Net een piemeltje!”

Ze krijgt bijval van de rest van de klas.

“Maar nu loop ik niet meer ‘voor lul’, hè jongens?”

Ze begrijpen de woordgrap en lachen hartelijk. Zelfs de notoire zoutzakken veren even op.

Ik ben blij dat ik weer toonbaar ben voor de rest van de dag. Echt, ik bof toch maar dat mijn leerlingen zó goed op me letten.

7 reacties

Max Staudt

donderdag, 19:15

Heerlijk verhaal. Ik weet nog goed hoe makkelijk je “voor lul” staat voor zo’n groep – en hoe moeilijk het is om dan weer op de wal te klauteren. Maar hier komt alles even goed omdat de ik-figuur zichzelf blijft. Mooi, hoor.

D. Breur

woensdag, 13:12

Geweldig. Erg leuk.

Renate Weisselberg

dinsdag, 21:43

Een heel leuk verhaal dat met humor is geschreven .

Louise lelyveld

zaterdag, 22:01

heel grappig origineel verhaal

Bert van Galen

dinsdag, 14:33

een mooi verhaal- deze schrijfster heeft het in de vingers

Peter Jelinek

dinsdag, 00:36

Aangezien ik het ‘roze’ vermoeden heb, dat ik degene ben geweest, die Petra haar inmiddels beroemde roze riem cadeau gaf (om haar tango optredens extra swingend tintje te kunnen geven), overvalt mij nu een dubbel gevoel. Enerzijds ben ik blij en voel mij geëerd door de plotselinge roem van zowel Petra als haar roze riem, maar tegelijker tijd zit ik met een schuldgevoel opgezadeld, omdat ik indertijd niet de juiste lengte van de riem had ingeschat, waardoor het vooruit hangend stukje en daarmee de hilariteit van de leerlingen werd veroorzaakt!…

Yvonne Bodenstaff

zondag, 13:37

schitterend verhaal , deze docente laat zich niet van de wijs brengen , ik zeg ik ken haar niet maar als ik haar verhaal lees zeg ik , ik mag haar wel zo’n docente had ik ook op school , het was een heel aardig mens .

0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch