Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

In Liefdevolle herinnering

Door Henk P. Post

Moeder…moeder…hoor je mij’ dat is wat ik zachtjes fluister in haar oor als ik haastig en stilletjes de ziekenkamer binnen ga van het bejaardencentrum, ongeveer tien kilometer van mijn huis vandaan.
Daar ligt moeder in bed, alleen in de kamer. Haar ogen zijn gesloten . Als een aangeschoten vogeltje met haar lieve grijze koppie boven de lakens. Ik, haar kind, geboren in haar schoot.
De verzorgster praat zachtjes tot ons over de toestand van moeder. Een complicatie bij een verkoudheid, gevolgd door longontsteking gepaard met hoge koorts. Gaat ze dood? Overleefd ze dit?

Tranen bestel je niet, die komen vanzelf. Familie druppelt een voor een binnen met een al even bezorgde blik. Het is heel ernstig met moeder, het definitieve afscheid van mijn dierbare lieve moeder komt dichterbij. Zes en tachtig jaar oud en al ruim twintig jaar weduwe.
De naasten staan of zitten zwijgend op haar bed, ieder met eigen gedachten. Ik fluister in haar oor, streel haar wangen. Zeg haar dat ik veel van haar gehouden heb en met tranen in mijn ogen dat ze op het punt staat naar vader in de hemel te gaan. Geen reactie. Is het wel tot haar doorgedrongen?

Ik kom terug van het toilet in de gang en mijn broer vertelt mij dat moeder een hele diepe zucht heeft gelaten. We weten het. Moeder is overleden. We bidden spontaan gezamenlijk een gebed voor haar zielenrust . Het is midden op de dag, ’n zondag.
Al weet ik dat het leven eindigend is, ik betreur haar dood tot op de dag van vandaag!
Henk

geen reacties
0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch