Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

Kindsabotage

Door sara knockaert

Sterre doet poeslief tegen Isabelle als ze de volgende keer komt. Blijkbaar heeft ze begrepen dat Isabelle en Maurice van elkaar houden. Sterre heeft thuis zelfs een cadeau voor Isabelle gekocht. Sterre geeft het cadeau aan Isabelle en verontschuldigt zich voor haar actie van de vorige keer. Isabelle is naïef en neemt de verontschuldiging aan. Isabelle is blij dat Sterre haar eindelijk accepteert. In het cadeau blijkt een gezichtsmasker te zitten. Sterre vertelt Isabelle dat het masker haar een zijdezachte huid zal geven.
‘Dank je wel Sterre.’ zegt Isabelle. ‘Ik ga het vanavond opdoen.’
‘Dat is een goed idee.’ zegt Sterre.
Maurice geeft zijn dochter een kus. Hij vindt het geweldig dat Sterre een cadeau gekocht heeft voor haar stiefmoeder. ‘s Avonds gaat Isabelle rond tien uur naar huis. Sterre is ondertussen nog altijd tekenfilmpjes aan het kijken. Maurice loopt met Isabelle mee naar haar auto. Ze kussen elkaar vurig. Daarna gaat Isabelle naar huis. Thuis aangekomen doet Isabelle eerst haar pyjama aan. Daarna doet ze het gezichtsmasker op en laat het tien minuten inwerken. Het masker brandt een beetje op Isabelle’s huid. Maar dat is Isabelle gewend. Als de tijd om is, spoelt Isabelle het masker af. Haar huid ziet flink rood. Isabelle denkt dat het wel zal wegtrekken en gaat slapen. Midden in de nacht wordt Isabelle wakker. Haar gezicht lijkt in brand te staan. Wat is er gaande? Snel loopt Isabelle naar de badkamer om in de spiegel te kijken. Haar gezicht is vuurrood en er staan allemaal kleine blaasjes op. Isabelle schrikt zich een ongeluk. Dat wordt morgenochtend direct naar de dokter. De rest van de nacht ligt Isabelle wakker in haar bed. Door de pijn in haar gezicht kan ze niet slapen. De volgende ochtend zijn de blaasjes groter geworden. Ze neemt de telefoon en belt haar huisarts. Die zegt haar onmiddellijk te komen. Hij verwacht zijn eerste patiënt pas om negen uur. Isabelle maakt zich snel klaar. Hopelijk is het niet al te erg en kan er snel iets aan gedaan worden. Ze heeft geen zin om met zo een hoofd te gaan werken. De dokter is geschrokken door Isabelle’s gezicht.
‘Wat heb je op je gezicht gedaan?’ vraagt hij haar. ‘Dat moet een heel agressief product zijn.’
Isabelle geeft hem de tube van het masker. De arts bekijkt de lijst met ingrediënten. Na een tijdje zegt hij: ‘Op de tube staat geen enkel ingrediënt dat zo een reactie veroorzaakt. Ik zal de inhoud naar het laboratorium moeten sturen.’
‘Ok’ zegt Isabelle. ‘En wat doe ik aan mijn gezicht? Het lijkt wel of ik in brand sta.’
Gelukkig weet de dokter raad. Hij schrijft haar zalf voor en een vochtinbrengend doekmasker. Isabelle moet elke avond een dikke laag zalf op haar gezicht doen en het masker eropleggen.
‘Binnen een paar dagen zou het beter moeten gaan.’ De arts belooft haar morgen op te bellen als hij meer weet over de inhoud van de crème. Isabelle haalt de zalf bij de apotheker en gaat naar huis. Terwijl Isabelle op weg naar huis is, gaat haar telefoon. Het is Maurice.
‘Wat doe je?’ vraagt Maurice.
‘Ik ben net bij de dokter geweest en ga nu naar huis.’ antwoordt Isabelle.
‘Waarom was je bij de dokter? Ben je ziek?’ vraagt Maurice verbaasd.
‘Ik ben niet ziek.’ antwoordt Isabelle. ‘Mijn gezicht is rood, vol blaren en lijkt in brand te staan.’
‘Oei. ‘ zegt Maurice. ‘Hoe kan dat?’
Isabelle zegt wat ze denkt: ‘Ik denk dat het door het gezichtsmasker komt dat Sterre mij gegeven heeft. De dokter gaat het naar het lab sturen om te onderzoeken.’
‘Oh nee. Dat kan niet waar zijn. Sterre zou je toch geen kwaad doen omdat ze jaloers is.’ zegt Maurice vol ongeloof.
‘Wie zou anders het product veranderd hebben? Maar laten we eerst afwachten wat de labanalyse zegt.’ sust Isabelle haar vriend.
‘Ja eerst afwachten. Mijn arme schat. Ik hoop dat de pijn meevalt.’ zegt hij.
‘Het brandt, maar met de crème zal het snel beter worden.’ zegt Isabel. ‘Zodra ik thuis ben,doe ik de crème en het doek op mijn gezicht. Dan zie ik eruit als een mummie.’
‘Rust maar wat uit.’ zegt Maurice.
En dat is ook wat Isabelle doet. Ze gaat in de zetel zitten en leest een boek. De crème en het masker brengen wat verkoeling. Maurice belt haar elk uur op om te kijken hoe het gaat.
‘Is het nog erg rood?’ vraagt hij zijn vriendin.
Isabelle antwoordt: ‘Als je wilt, zal ik je een foto sturen.’ En dat doet ze ook. Maurice schrikt. Gelukkig trekt de pijn ‘s avonds weg en kan Isabel een beetje slapen. De volgende ochtend rond tien uur gaat haar telefoon. Het is de huisarts met de resultaten. Er bleek een grote hoeveelheid pure brandnetels in de crème te zitten. En die zijn later aan de crème toegevoegd. Dat is natuurlijk de verklaring voor haar reactie. De dokter raadt haar aan om met de crème door te gaan. Dan zal haar gezicht snel herstellen. Direct belt Isabelle Maurice op om hem de resultaten mee te delen. Slaapdronken beantwoordt hij de telefoon. Isabelle had er niet aan gedacht dat hij nog sliep.
‘Oh sorry schat.’ verontschuldigt ze zich. ‘ Zal ik je later terugbellen?’
‘Neen , neen is goed.’ zegt Maurice. ‘Ik ben nu toch al wakker. Ik neem aan dat je de resultaten van het onderzoek hebt?’
‘Ja.’ antwoordt Isabelle. ‘ Er blijkt na fabricatie van de crème, brandnetel aan toegevoegd te zijn. En dat verklaart mijn huid.’
‘Dan is er kwaad opzet in het spel.’ constateerd Maurice.
‘Daar ziet het naar uit.’ oppert Isabel voorzichtig.
Maurice wordt helemaal gek aan de andere kant van de lijn. Hij had nooit gedacht dat zijn dochter Isabel iets zou aandoen.
‘Ik ga Sterre direct opbellen.’ zegt Maurice buiten zich van woede.
‘Wacht.’ roept Isabelle. ‘Sterre is toch de hele dag op school. Je kan haar niet bereiken.’
‘Dat is ook weer waar.’ zegt Maurice peinzend. ‘Dan ga ik haar moeder bellen. Dit zal Sterre nog zuur komen te staan. Ik bel je straks terug Isabelle.’
‘OK’ zegt Isabelle. ‘Maar kalmeer eerst een beetje voor je naar je ex belt.
De laatste zin heeft Maurice niet meer gehoord, want hij had al opgelegd. Een half uur later gaat Isabelle’s telefoon. Isabelle stond net in de badkamer, zich klaar te maken om naar haar werk te gaan. Met de tandenborstel nog in haar mond beantwoordt ze de telefoon.
‘Dag schat, hoe was het gesprek met je ex?’
‘Alles goed?’ vraagt Maurice gealarmeerd. ‘Je klinkt zo raar.’
‘Ik ben mijn tanden aan het poetsen.’ antwoordt Isabelle droogjes. ‘Maar vertel, wat heeft Sterre’s moeder gezegd?’
‘Wel.’ begint Maurice. ‘Ze is net zo geschokt als ik. Dit hadden we niet van onze dochter verwacht. Ze heeft gezegd dat ze Sterre het vuur aan de schenen zal leggen zodra ze uit school komt. Ze heeft ook beloofd mij te bellen als ze met Sterre gepraat heeft.’
‘Ik hoor vanavond wel wat Sterre gebazeld heeft. Ik moet me nu echt verder klaarmaken om te gaan werken. Anders kom ik te laat schat.’ zegt Isabelle.
‘Ok. Tot vanavond. Ik hou van je.’ beëindigt Maurice het telefoontje.
Isabelle kleed zich snel aan en springt in de auto. Isabelle heeft geluk. Het verkeer is vrij rustig voor een maandagmiddag. Ze komt net op tijd op haar werk aan.

geen reacties
0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch