Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

Mañana, mañana

Door Zoë van de Kerkhof

Hij was aangesteld om bezoekers te tellen. Maar er kwam zelden iemand langs. Uren en uren kon hij daar staan zonder een levend wezen te zien. En in die tijd verzon hij mensen die eventueel langs hadden kunnen komen.

Hij verzon een Spaanse man met een hoed. De man zou de weg vragen en hij zou in het Spaans antwoord geven. Vloeiend! Het uitzwaaien zou het hoogtepunt zijn; “Adios amigo!” De temperamentvolle echo’s die volgden zouden hem trots doen glimlachen.

Er kwam geen man met een hoed. Het was uren stil. En in die tijd verzon hij mensen die eventueel langs hadden kunnen komen.

Hij verzon een meisje met slanke benen en prachtige ogen. Alleen hij durfde haar niet aan te kijken. Laat staan naar boven te kijken als ze de trap op liep. Ook al wist hij dat haar rokje sierlijk zou wapperen. Nee, zelfs in zijn gedachten was hij daar te verlegen voor.

Er kwam geen meisje. Het was uren stil.

Om 23h stonden er acht mensen op de teller. Waarvan zes verzonnen, de baas en de schoonmaakster. Hij telde het geld dat niet betaald was. Hij zwaaide naar de leegte en sloot de deur. Omdat hij de eenzame realiteit van de nacht beangstigend vond besloot hij om, iedere avond weer, naar de laatste film te gaan. Films over Don Juans en casanova’s keek hij het liefst. Het gemak waarmee zij vrouwen versieren gaf hem namelijk hoop.
Mañana, mañana (morgen) zou hij, écht waar, in de ogen kijken van zijn verzonnen meisje. Hij zou lachen en haar ten dans vragen. Hij zou haar door de ruimte zwieren, steeds iets dichter bij. Mañana, mañana.

Hij was aangesteld om bezoekers te tellen. Uren en uren kon hij daar staan zonder een levend wezen te zien. Vandaag verzon hij geen meisjes. Hij had last van zijn rug. Zo dansen kon hij niet.‘ s Avonds gaf een Italiaanse film hem weer moed. Mañana, mañana zou hij. Echt waar.

Drie mensen stonden er op de teller. Waarvan één verzonnen. Steeds iets dichterbij.

geen reacties
0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch