Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

Mist

Door Chris Coenen

Soms vraag ik me af waar ik ben, dan kijk ik om me heen en zie ik niks dat ik herken. Ik weet dat het ergens is waar ik eerder ben geweest, maar ik kan het gewoon niet meer voor me halen. Op zulke dagen loop ik de hele dag rond met het gevoel dat er iets mis is, dat ik iets heb gedaan wat nooit meer teruggezet kan worden. Deze toestand duurt ongeveer een dag en dan is het weer weg, het kan weken duren voor dat opnieuw gebeurt, maar daar kan ik mee leven. Het is niet bepaald een vervelende staat van zijn. Het is meer alsof ik droom en ik alles goed in me op moet nemen voor het allemaal weer verdwijnt.
Ik ben vandaag weer zo wakker geworden, maar deze keer voelt het anders als de vorige keren. Er is weer iets mis, de mist waar ik in ronddwaal kan mij niet vertellen wat er mis is. Ik weet dat het gevoel over een paar uur over zal gaan, maar toch, waar ben ik.
De mist verdwijnt. Boven me verschijnen wolken in de vorm van broccoli. Waarom broccoli? Waar komt die gedachte vandaan? Het maakt ook niet uit. Ik wil gaan slapen, dat lukt niet.
Het vallen doet meestal minder pijn. Wat? Hoe ben ik gevallen, ik kon niet slapen, maar ik ben toch weggeweest.

geen reacties
0 Fictie

Rauwe pijn

Sahar Noor

0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam