Debutantenschrijfwedstrijd

voor alle schrijvers in spe

Informatie & spelregels

Sluiten

Tessa en Tahnee, Twins For Life

Door Imane Elasri

Tessa

“Tessa en Tahnee, jullie zouden nog de afwas doen”. Oh ja, Dat was ik vergeten, Tahnee en ik hadden mijn moeder beloofd om de afwas te doen als we zelf mochten kiezen wat we gingen eten. Ik ben Tessa, 12 jaar en zit op de middelbare school. Ik heb een tweelingzus Tahnee, en doe de leukste dingen met haar. Nou ja, deed leuke dingen met haar. Sinds we op de middelbare zitten, hebben we alleen maar huiswerk en veel toetsen. Morgen bijvoorbeeld, een biologie en een Nederlandse So. Ook een oefentoets van aardrijkskunde en een stapel huiswerk. Mijn tweelingzus en ik maken altijd samen ons huiswerk, maar toetsen oefenen doen we liever alleen. Ik bedoel, hoe wil je samen een toets oefenen? Het is zaterdag en ik ga zo met Sanne slijm maken bij haar thuis. Tahnee vindt slijm maar niks, dus gaat ze niet mee. Tahnee, Sanne en ik zijn de beste vriendinnen. Nog niet zo lang eigenlijk, want we zijn verhuisd. Het was wel even wennen, naar een middelbare school gaan en ook nog eens op een andere plek. Toen ik de klas in kwam, had ik meteen een indruk op Sanne. Ik wist wel dat ik met haar vriendinnen zou worden, maar beste, dat niet. Op onze school werken we met ipads, dus begonnen we eigenlijk de tweede dag met leren. We kregen een kleine opdracht bij Engels. We mochten niet zelf de tweetallen maken, dat deed onze docent. Met z’n allen in onze klas zijn we met een oneven getal. Dus er moest een drietal komen. En zoals kwamen Tahnee, Sanne en ik bij elkaar als groepje. Het was erg gezellig, en Sanne had verteld waar ze woonde, en ze woonde op zich best wel dichtbij ons. Ik pak snel alle spullen die we nodig hebben om slijm te maken. Lijm, scheerschuim, meel, glitters, beetje water en een klein bakje natuurlijk. Ik heb er heel veel zin in. Ik zeg nog even gedag tegen Tahnee en dan ga ik.

Tahnee

“Tessa en Tahnee, jullie zouden nog de afwas doen”. Dat was ik helemaal vergeten, we moesten nog de afwas doen. Ik ben Tahnee, 12 jaar en ik zit op de middelbare school. Ik heb een tweelingzus Tessa, erg lollig. Iedereen haalt ons uit elkaar. Ik moet hier nog wel even wennen, want we zijn verhuisd. En dan al gelijk naar de middelbare school, dat al alleen. Tessa en ik waren heel erg zenuwachtig, maar tegelijkertijd ook wel blij. Nieuwe vriendinnen, andere docenten en het leuke was dat onze school op ipads werkt en niet met veel boeken. Anders moest je die elke keer dragen. Op de eerste schooldag gingen we met onze klas en onze mentor bespreken hoe alles werkt en op de tweede schooldag begonnen we gelijk met leren. Bij Engels kregen we een kleine opdracht, we moesten in tweetallen werken. We hebben een oneven getal in onze klas, dus er moest een drietal komen. Onze docent ging de tweetallen maken en Tessa, een meisje en ik kwamen met z’n drieën. Ik kende het meisje niet, maar Tessa had blijkbaar al met haar kennisgemaakt. In het begin gingen ze steeds praten en ik probeerde ook gewoon mee te doen. Ik had gehoord dat het meisje Sanne heette en vond haar wel aardig. Nu zijn we met z’n drieën beste vriendinnen. We zouden vandaag afspreken, maar ze willen per se slijm maken. Ik haat slijm, het blijft altijd plakken aan je handen. Smerig. Ik ga gewoon nog oefenen voor mijn toets morgen, dan kan ik misschien een hogere cijfer halen dan Tessa. Sinds we eigenlijk zijn verhuisd en Sanne hebben ontmoet, doet Tessa allen leuke dingen met haar. Niet alles, maar ze is wel veranderd. Wij deden vroeger altijd alles samen. Ik heb een gevoel dat dat er nu niet meer is. Maar ja, misschien moet ik ook gewoon meer met Sanne omgaan, dan kan Tessa hetzelfde voelen als wat ik voel. Terwijl ik mijn boeken voor biologie en Nederlands pak, hoor ik Tessa gedag zeggen. Ik negeer haar totaal en concentreer me voor morgen.

Sanne

“Ding dong”. De bel gaat. Het is zeker Tessa, die bij mij slijm gaat maken. Ze is een hele aardige vriendin, maar haar tweelingzus Tahnee, mag ik niet echt. Ze is erg anders en niet bepaald onze type. Ze is helaas wel de tweelingzus van Tessa, dus moet ik toch wel met haar omgaan. Als ik heel gemeen tegen Tahnee ga doen, kan ik Tessa ook wel vergeten. Ze komen altijd voor elkaar op, zelfs als ze ruzie hebben. Dus dat doe ik maar beter niet. “Ding dong”, gaat de bel weer. Oh ja, ik moest nog opendoen. “SANNE, KOM ONMIDDELLIJK NAAR BOVEN” schreeuwt mijn zus. Jill, mijn tweeënhalf jaar oudere zus. Ik weet denk ik wel wat er aan de hand is. Jill heeft laatst nieuwe schoenen gekocht. Ze waren zo mooi, dus ik vroeg of ik ze misschien mocht lenen. Ik deed er alles voor, maar het antwoord bleef maar nee. Dus heb ik ze een keer soort van een tijdje gestolen. Bij het begin ging dat super goed, maar toen struikelde ik over een tak ofzoiets. Er kwam een gat in de zool. Ik voelde me erg schamend en trok daarna mijn gymschoenen aan. Dat probleem was dan opgelost, maar wat moest ik doen als Jill het ging merken? “SANNE, JE KOMT NU NAAR BOVEN OF JE HEBT EEN GROOT PROBLEEM” Ik ren zo snel mogelijk naar boven op de trap en kom de kamer van Jill in. “WAAR ZIJN MIJN GLITTERS?” Gelukkig, ze heeft dat schoenen gedoe nog niet door. Oh ja, die glitters, ik had een beetje nodig omdat ik slijm ga maken met Tessa, zei ik tegen Jill. Op dat moment hoor ik steeds de bel en ben ik Tessa helemaal vergeten.”JA NOU PECH DAN, IK HEB ZE NODIG VOOR MIJN PROJECT”, schreeuwt ze weer. Ik geef haar de glitters terug en loop naar beneden om de deur open te doen. Pakketje voor mevrouw Dijken, Jill, zegt een meneer. Het is Tessa nog niet. ‘JILL, ER IS EEN PAKKETJE VOOR JE” schreeuw ik tegen haar. Ik teken het snel af en leg het op de tafel. Ik probeer te gluren wat er in zit totdat Jill komt en mij ziet. “Het zijn mijn schoenen maar, ik heb nieuwe besteld omdat jij die vorige kapot hebt gemaakt”. Dus ze had het wel door denk ik. “Ik vergeef je het wel, maar van deze paar blijf je er echt van af, begrepen? Ik knik en loop naar mijn kamer, alvast alles klaarleggen voor straks en dan maar wachten op Tessa.

Wordt vervolgd…

2 reacties

marja de bruin

zaterdag, 09:45

leuk verhaal, het zou me niet verbazen wat het vervolg wordt.

Tessa&Tahnee Twins

zaterdag, 09:38

wanneer komt het vervolg?

0 Non-fictie

IKEA

Dario Goldbach

0 Non-fictie

De Ijsfabriek

Nora van Arkel

0 Fictie

Weerzien

Peter Roling

8 Fictie

OP DRIFT

jes de Kam

1 Fictie

Hol

Gerardus J. Visch